Nieuws

3 mei rollen we weer! 25 februari 2019

De MC telt af. Vanaf 3 mei mag dit niet aan jouw begin van het weekend ontbreken.

Start het weekend sportief en gezellig met de Skateparade!

De laatste van het seizoen!28 september 2018

Vanavond de allerlaatste Skateparade van 2018! Nog één keer trekken we onze skates aan om door de straten van Utrecht te rijden.

Let op! De eindlocatie is vanavond anders! Even na 22.00 rollen we bij restaurant Hygge naar binnen waar de beats van dj Geronimo ons al tegemoet komen.

The White Skate 👨‍🚀26 september 2018

De dresscode laat zich raden 😅
Vrijdag 28 september, 20:00 Lucasbolwerk.

Helaas..21 september 2018

Helaas de skate van vanavond valt in het water. Er zijn te veel buien te zien op de radar, dus we zullen niet gaan rijden 🌦️
Hopelijk hebben we volgende week meer geluk tijdens de laatste tocht van het seizoen. Dan zullen we het seizoen afsluiten met de white-skate & het eindfeest!

Laatste edities20 september 2018

Van mei tot en met september organiseert de Stichting Utrecht Skateparade elke vrijdag avond een gratis skatetocht door Utrecht en omgeving. Iedere week rijden er honderden deelnemers over het mooiste asfalt van de stad. Nu het steeds vroeger donker wordt staan er nog 2 edities op de agenda.

21 september wordt de voorlaatste tocht geskate. 28 september zal het seizoen traditiegetrouw worden afgesloten met de white skate. Rond 19.45 verzamelen de in wit geklede skaters zich op het Lucasbolwerk voor de tocht die om 20.00 zal vertrekken. Na de ruim 20 kilometer worden de deelnemers getrakteerd op een mooi eindfeest wat zal plaatsvinden in restaurant Hygge. Normaal een rustig restaurant met liefde voor mooie ingrediënten en gezellig tijdverdrijf, maar voor ons wordt het omgetoverd in een heuse rollerdisco. Even na 22.00 uur zullen we hier naar binnen rollen waar dj Geronimo (www.dj-geronimo.nl) al klaar staat om er een feest van te maken. Als resident dj van de Skateparade weet hij precies welke nummers de skaters willen horen!

Dankzij de bijdrage van partners en sponsoren hebben we ook dit seizoen mogelijk kunnen maken. Schadex en Stam Renault zorgen respectievelijk voor de muziek- en bezemwagen, het Gouden Hert zorgt voor de benodigdheden van de EHBO spullen en bij de opslagman.nl kunnen we onze spullen kwijt als we niet aan het skaten zijn. Daarnaast zijn er sponsoren die ons financieel steunen zoals Café De Potdeksel, Luciano, Bytepark, Ievema Beheer en Van Rijn Schilderwerken. Ook de gemeente Utrecht helpt mee door iedere week motoragenten beschikbaar te stellen. Bovendien zijn er bij de organisatie van de Utrecht Skateparade ruim 80 vrijwilligers betrokken.

Collecte tijdens de pauze14 september 2018

Wij hebben er zin in! Vanavond alweer een van de laatste tochten van dit seizoen. Helaas is het organiseren van de Skateparade niet gratis, daarom zullen we vanavond collecteren. Alle steun is welkom. Je kunt ons met cash steunen, maar er is ook een pinapparaat aanwezig! Help jij ons de winter door!?

Neem lampjes mee! 7 september 2018

Staan je skates klaar voor vanavond? We zullen gaan rollen!

We zijn de laatste maand in gegaan wat betekent dat het ook vroeger donker wordt. Neem wat lampjes mee zodat iedereen ons kan zien!

De movie skate gaat door31 augustus 2018

Wat een heerlijk zonnetje op deze vrijdag! ☀️ Om 20.00 uur het startschot van de allereerste movie-skate. Tijdens de pauze zullen de deelnemers met de leukste outfits kiezen. Tot vanavond!

Aanstaande vrijdag: de movie skate29 augustus 2018

Vrrijdag is het weer tijd voor een thema skate: onze allereerste movie skate! Kruip in de huid van je favoriete filmkarakter terwijl je door de straten van Utrecht skate.

We zijn benieuwd welke beroemdheden met ons mee zullen rollen!

Skateparade met Sander&Domien24 augustus 2018

Vanavond de Skateparade met Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren op de muziekwagen! Daarnaast nog een primeur: vanaf vanavond is het ook mogelijk om je drankje te pinnen!

Dus neem je pinpas mee en kom naar het Lucasbolwerk!

24 aug: Skateparade met Utrechtse 3FM-DJ’s21 augustus 2018

Sander Hoogendoorn en Domien VerschuurenElke week een andere route en elke week met een andere DJ skaten de honderden deelnemers over het mooiste asfalt van Utrecht om hun weekeinde sportief en vooral vrolijk te beginnen. Sinds jaren is er een prima band met de Utrechtse 3FM-DJ Sander Hoogendoorn. Afgelopen jaar was hij dan ook DJ bij de eerste editie van de Utrecht Skateparade.

Vrijdag 24 augustus gaat naast Sander nog een andere bekende Utrechtse 3FM-DJ, Domien Verschuuren, mee op de muziekwagen om zo samen muziek te draaien. Deze unieke gebeurtenis begint om 20:00 op het Lucasbolwerk. Tot dan!

Vanavond!17 augustus 2018

Vanavond een nieuwe poging nadat we vorige week moesten afgelasten ivm de regen! We rijden na de pauze een groot stuk van de Waterlinieweg. Mis het niet en kom om 19:45 naar het Lucasbolwerk en skate mee.

Woensdag naar Hilversum5 augustus 2018

Sanders Skate ParadeNiet vergeten, aanstaande woensdag een speciale editie van de Skateparade in samenwerking met 3FM: Sanders Skate Parade! Samen met Sander Hoogendoorn verruilen we voor één keer het asfalt van Utrecht voor het asfalt van Hilversum!

We verzamelen om 19:00 op het Mediapark in Hilversum; Bart de Graaffweg 2.
Het vertrek staat gepland om 19:30.

Wie met de auto komt kan (betaald) parkeren op de grote parkeerplaats direct rechts na de ingang van het Mediapark. Wie met de trein komt neemt vanaf station Hilversum Mediapark de loopbrug naar het Mediapark.

Tot in Hilversum allemaal!

Vanavond de Foute Skate! 3 augustus 2018

Vanavond staat de Foute Skate op het programma! Hoewel de temperatuur een stuk lager is dan vorige week, is het nog steeds behoorlijk warm. Zorg dat je voor de start al genoeg water drinkt en let er daarnaast op dat je foute kleding wel voldoende ventileert😉. Tijdens de pauze bij de brandweer zullen de brandslangen helaas niet aangaan vanwege de aanhoudende droogte. Desondanks zal er op een passende manier worden voor verkoeling worden gezorgd.

Tot vanavond allemaal!

Vrijdag: Foute Skate!!2 augustus 2018

Haal voor morgen alles uit de kast voor de foute skate: hoe gekker hoe beter. Als jullie zorgen voor een bijpassende outfit, zorgen wij voor de foute muziek!

Geen Skateparade ivm extreme hitte27 juli 2018

Door de record-temperaturen kan de Skateparade vanavond helaas niet doorgaan.
Na veelvuldig overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat naast regen, ook dit weer niet ideaal is om te gaan skaten. De kans op oververhitting is te groot en we kunnen niet voor voldoende verkoeling zorgen tijdens de tocht. Volgende week met 10 graden koeler rollen we gewoon weer door de straten van het mooie Utrecht!

Tropische temperaturen tijdens de Skateparade25 juli 2018

Voor aankomende vrijdag worden extreem hoge temperaturen voorspeld. We zullen gewoon gaan rijden, maar houden natuurlijk wel rekening met de warmte. Er zal meer drinken meegaan en de snelheid van de tocht zullen we iets aanpassen als dit nodig is.

Zorg er daarnaast voor dat je goed voorbereid bent op de hitte. Drink gedurende de dag al voldoende water om uitdroging te voorkomen. Draag daarnaast luchtige en ademende kleding in lichte kleuren. Maar het belangrijkste is: luister naar je lichaam en doe het gewoon wat rustiger aan!

IJsjes tijdens de pauze18 juli 2018

Als we het weerbericht mogen geloven wordt het weer zomers warm aanstaande vrijdag, en bij lekker weer horen ijsjes! Sponsor Luciano zal ons in de pauze voorzien van een heerlijke traktatie. Zorg dat je er snel bij bent want op=op!

Extra editie - Sanders Skateparade in Hilversum13 juli 2018

Sander Hoogendoorn heeft al meerdere malen muziek gedraaid bij de Skateparade. Dit jaar heeft hij ons benaderd om, in samenwerking met 3FM, eenzelfde skatetocht te organiseren in Hilversum.

Dit toffe evenement zal gaan plaatsvinden op woensdag 8 augustus 2018. Sander Hoogendoorn zal op de muziekwagen staan en er zullen stukken van de tocht live uitgezonden worden op 3FM! We verzamelen om 19.00 op het Mediapark en zullen starten om 19.30. Plan deze avond vrij in je agenda en zorg dat je erbij bent!

Roze Skate! 21 juni 2018

Vrijdag 22 juni rijden we de Roze Skate in samenwerking met het Midzomergracht festival.

Waterlinieweg.15 juni 2018

De tocht vanavond gaat van noord tot zuid. Na de pauze zullen we een flink deel van de Waterlinieweg rijden.
Mis het niet en kom om 19:45 uur naar het Lucasbolwerk.

Geen remcursus, wel Skateparade8 juni 2018

De skate/remcursus van vanavond zal niet doorgaan. De buien van vandaag hebben het park té nat gemaakt. De bomen in het park zorgen ervoor dat dit niet meer zal drogen voordat we met de cursus beginnen. Een droge ondergrond is een must om veilig te kunnen skaten. We zullen de skate/remcursus daarom helaas moeten verzetten. Deze cursus zal verplaatst worden naar volgende week: vrijdag 15 juni.

Maar we hebben ook goed nieuws: de Skateparade gaat wel van start! Hiermee rijden we over grotere wegen welke sneller zullen drogen. Tot op het Lucasbolwerk!

Goede doel-skate: ZiZo29 mei 2018

ZiZo is al meer dan 25 jaar een goede bekende in Utrecht. ZiZo bestaat uit een winkel, atelier en eetcafé en is gevestigd aan de Oudegracht. Het biedt een begeleide werkplek aan mensen met een verstandelijke beperking. In het atelier maken zij de meest originele artikelen welke in de winkel worden verkocht. In de keuken en het eetcafé doen ze alles zoveel mogelijk zelf, van koken en bakken tot bestellingen opnemen, serveren en afrekenen. In 2017 is ZiZo in een compleet nieuw jasje gestoken, waardoor het nog aangenamer vertoeven is en waar je ook 's avonds een hapje kunt eten.

Tijdens onze goede doel-skate aanstaande vrijdag zullen zij in het zonnetje gezet worden en in de pauze zullen wij een collecte houden voor Zizo!

Ja we gaan! 25 mei 2018

Wij laten ons niet tegenhouden door de regen elders, in Utrecht gaan we gewoon rijden! Tot op het Lucasbolwerk!

Utrecht rolt de zomer in14 mei 2018

De eerste skate van het seizoen 2018 van de Utrecht Skate Parade ging, letterlijk en figuurlijk, weer op rolletjes.

Meer dan 500 deelnemers vertrokken om 20.00 uur van het Lucasbolwerk om te genieten van de lenteavond met muziek van 3FM DJ Sander Hoogendoorn. Door de assistentie van de motorpolitie Utrecht en de tientallen vrijwilligers werd de skate een sportief en vrolijk begin van het weekeinde. Dit zal nog zo doorgaan tot eind september. Door de inzet van vele sponsoren kan iedereen gratis meedoen. Voor mensen die zelf geen skates hebben is er de gelegenheid om skates te huren. Regelmatig zullen er dit seizoen thema-skates zijn en op 8 juni zal er een skateles voorafgaan aan de skate voor wie nog wat extra tips wil.

Vanavond! 11 mei 2018

Vanavond de start van het seizoen met Sander Hoogendoorn op de muziekwagen. Het belooft een feestje te worden, staan jou skates al klaar!?

De start van de Skateparade 2018!30 april 2018

Op 11 mei is het zover, de start van de Skateparade 2018!

Hoe werkt het ook alweer?
⚡️ Gratis deelname!
⚡️ Jij kan 25km skaten en remmen
⚡️ Iedere week een nieuwe route door Utrecht
⚡️ Verzamelen om 20:00 op het Lucasbolwerk
⚡️ In de pauze koop je een koel drankje (cash)

Nieuwe sponsor: Opslagman.nl!19 maart 2018

Wij willen jullie graag voorstellen aan onze nieuwe sponsor: Opslagman.nl ! Zij opende vorige maand een nieuwe locatie in Utrecht op het industrieterrein Lage Weide, waar ook onze spullen een plekje zullen krijgen.

Help ons zoeken naar een nieuwe opslaglocatie!9 maart 2018

Help ons zoeken naar een nieuwe opslaglocatie!

Aftellen!12 januari 2018

Nog 116 dagen te gaan tot we weer kunnen rollen!!