Nieuws

Start 2020 uitgesteld ivm corona 24 maart 2020

Gisteren is bekend geworden dat tot 1 juni alle evenementen zijn verboden. Dit houdt in dat de Skateparade niet op 1 mei van start zal kunnen gaan. De toekomst is momenteel slecht te voorspellen, dus wanneer en of we wel van start kunnen gaan, is op dit moment nog erg onzeker. Uiteraard volgen we hierbij de adviezen van het RIVM op.

Desondanks zijn de voorbereidingen voor het seizoen al op gang gekomen, en hier zullen we de komende weken ook mee doorgaan. Zodra we groen licht krijgen om te gaan skaten willen we hier natuurlijk voor gaan.

En tot die tijd: hou je aan alle corona-adviezen. Zo gaan we samen de verspreiding van het virus tegen en zien we elkaar hopelijk later in het seizoen alsnog!

Het seizoen is ten einde.25 oktober 2019

Het seizoen is ten einde, maar dankzij Marco, Xenia Blair Productions, Arjan en Jurjen kunnen we nog de hele winter nagenieten met alle foto's. Bijna iedere week werden er foto's geschoten, uitgezocht & bewerkt, met als gevolg ruim 3000 foto's van het afgelopen seizoen! 📸

Vanavond!27 september 2019

Vanavond de laatste #skateparade van 2019, die wil je toch niet missen? We sluiten het seizoen af met een knallend feest in cafe Hygge (Talmalaan).

Mochten we de #skateparade moeten afgelasten dan start het eindfeest al om 21:00. Tot vanavond!

White skate & eindfeest 23 september 2019

Aanstaande vrijdag is alweer de laatste editie van 2019. We sluiten zoals ieder jaar af met de "white skate". We zullen eindigen op de Talmalaan bij cafe Hygge voor het eindfeest. Dit restaurant wordt speciaal voor ons omgetoverd tot een heuse rollerdisco. Even na 22.00 rollen we hier naar binnen voor een swingend eindfeest!

Vanaf vrijdag: lichtgevende armbanden & reflecterende slapwrap te koop12 september 2019

Vrijdag rijden we een groot deel van de route in het donker. Neem dus lampjes en reflecterende accessoires mee. Niks in huis? Koop in de pauze een lichtgevende armband (€3,50) of een reflecterende slapwrap (€2,00). Zo zorgen we er samen voor dat we goed te zien zijn voor andere weggebruikers!

Vrijdag naar het Berlijnplein 9 september 2019

De stembussen zijn gesloten & de stemmen geteld!

Met 30 procent van de stemmen kozen jullie voor het Berlijnplein als pauzelocatie voor aanstaande vrijdag. Ook de sluis bij de Keulsekade was populair (27% van de stemmen) dus deze houden we zeker in gedachten. Maar aanstaande vrijdag dus op naar het Berlijnplein! De complete route komt in de loop van de week online.

Jij bepaalt! 3 september 2019

Elke week verzint de routecommissie een nieuwe route en pauzelocatie. Maar dit is jullie kans om mee te beslissen: waar in Utrecht wil jij zeker nog pauze houden met de Skateparade? Laat je stem horen!

Het gaat om de pauzelocatie van 13 september. Stemmen kan tot en met 6 september, daarna gaat onze routecommissie aan de slag met de route

> Stemformulier

Wij hebben er zin in!30 augustus 2019

20 graden, een zonnetje, weinig wind, en het belangrijkste: geen regen. De voorspellingen voor vandaag zien er prima uit. Dan staan Sander Hoogendoorn (3FM) en Domien Verschuuren (Qmusic) bij ons op de wagen! Een avond vol hits uit de 90's en 00's, wij hebben er zin in!

30 augustus21 augustus 2019

Zoals beloofd, het thema van 30 augustus is online!

Samen met jullie gaan we "back to the 90's and 00's"! Tijdens deze editie staan niemand minder dan 3FM dj Sander Hoogendoorn & Qmusic dj Domien Verschuuren op de wagen om de juiste plaatjes te draaien! 🤩

Nodig dus je vrienden uit voor deze speciale editie!

Remcursus9 augustus 2019

De skate/remcursus van vanavond zal worden verplaatst naar 16 augustus! Een droge ondergrond is een must om veilig te kunnen skaten maar de buien van vanmiddag hebben het park helaas te nat gemaakt.

Tot de start van de skateparade hebben de straten nog even de tijd om te drogen, daarom stellen we deze beslissing nog even uit. Of de Skateparade doorgaat lezen jullie uiterlijk 18.30 terug op onze website & Facebook.

morgen nieuwe poging voor de foute skate! 8 augustus 2019

De DJ is er weer klaar voor: captain jack, dj pauk Elstak, party animals vengaboys, maar ook Snollebolleks, Gerard Joling en het feestteam.. Hoe fouter hoe beter is het motto morgen!

Hebben we morgen meer geluk met het weer!? 🤞🏼

Vanavond geen Skateparade 2 augustus 2019

De kans op een nat wegdek en natte skates achten we te groot. De Skateparade zal vanavond niet rijden.

Hopelijk hebben we volgende week meer geluk!

Remcursus op 9 augustus31 juli 2019

Meedoen met de skateparade, maar nog niet zeker over het remmen? Of altijd al willen weten hoe je handig over een spoorwegovergang komt? Geef je dan nu op voor de remcursus!

Deze zal plaatsvinden op 9 augustus, voorafgaand aan de Skateparade in het Wilhelminapark. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@u-skateparade.nl. Er zijn beperkte plekken dus geef je snel op!

Nog belangrijk: tijdens de cursus is het dragen van beschermers (pols, kniebeschermers en helm) verplicht.

Utrecht Zweet Parade26 juli 2019

Zweten tijdens de Skateparade vanavond! Het wordt warm maar we gaan wel rijden. 💦☀️

We zorgen voor een kortere route, verkoeling onderweg en een lagere snelheid indien nodig. Zowel voor de tocht als tijdens de pauze kun je bij ons een flesje kopen maar neem vooral ook zelf een flesje drinken mee. Tijdens de pauze kun je deze bijvullen bij de brandweer.

Wil je vanavond voor het eerst dit jaar mee rijden met de Skateparade? Of had je eerder moeite met het tempo en reed je voor de bezemwagen? We adviseren je dan deze warme Skateparade over te slaan.

Tropische temperaturen! 25 juli 2019

Het zal je niet ontgaan zijn, het is warm in Nederland! Ook voor morgen worden hoge temperaturen voorspelt.

Ons hitteprotocol is dan ook van toepassing: we rijden iets minder kilometers dan normaal en zullen pauzeren bij de brandweer. Zorg er zelf voor dat je gedurende de dag al voldoende water drinkt en blijf dit ook tijdens het skaten doen. Draag daarnaast dunne en goed ventilerende kleding.

Vrijdag de tweede editie van de Perry Skate 16 juli 2019

Perry Sport is sinds dit jaar onze nieuwe hoofdsponsor. 17 mei reden we daarom de eerste editie van de Perry Skate, aanstaande vrijdag staat alweer de tweede editie op de agenda! Als je terug kijkt bij de foto's van de eerste editie is het al snel duidelijk dat de dresscode tijdens de tocht ROOD is.

Opbrengst goede doel-skate11 juli 2019

Herinner je je nog de goede doel-skate van 31 mei? In de pauze collecteerden we voor De Goede Winkel in Utrecht. Samen haalden we een mooi bedrag van 500 euro op voor deze stichting! Afgelopen week zijn we langs geweest om de cheque te overhandigen. Namens de Goede Winkel bedankt voor al jullie donaties!

naar Kasteel de Haar 9 juli 2019

Aanstaande vrijdag rijden we helemaal naar Kasteel de Haar! En weer terug natuurlijk ;). Eén van de langste maar ook zeker één van de mooiste tochten van het jaar!

Incident met scooter6 juli 2019

Vrijdag 5 juli is er iets na half tien een incident met een scooter op de Prinsesselaan (Utrecht-Oost) geweest. Was je erbij dan heb je waarschijnlijk een scooter op de grond zien liggen.

Een veilige skateparade is topprioriteit voor ons. We hebben onze processen hierop ingericht, trainen onze vrijwilligers en selecteren zorgvuldig in overleg met de betrokken instanties onze routes.

Gisteravond werden we verrast door een scooter met bijrijder die diverse stoptekens negeerde. Van de agent die vooraan rijdt, maar ook die van de blockers direct erachter. De scooterbestuurder nam geen gas terug en is uiteindelijk, met enkele blockers, op het asfalt terecht gekomen. De muziekauto heeft hierop een snelle stop gemaakt. Een van de blockers is bij de huisartsenpost langsgeweest maar kon diezelfde avond nog naar huis.

Er is contact gemaakt met de ouders van de scooterbestuurder en de politie heeft de verklaringen direct vastgelegd. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit incident dan kun je een e-mail sturen aan info@u-skateparade.nl.

Vanavond collecteren wij! 5 juli 2019

Het weekend staat voor de deur, tijd voor een nieuwe skateparade! Vanavond tijdens de pauze zullen wij collecteren voor de Skateparade. Doneer & help ons een handje zodat wij dit toffe evenement kunnen blijven organiseren!

Roze skate 25 juni 2019

Roze skate

Deze week vindt het Midzomergrachtfestival plaats in Utrecht. De Skateparade doet ook mee, de dresscode van aanstaande vrijdag luidt dan ook: ROZE!

Verkeershinder rondom Lucasbolwerk14 juni 2019

Even opletten als je vanavond naar de start van de Skateparade komt. Er zijn werkzaamheden op de kruising Biltstraat, Wittevrouwensingel en Wittevrouwenbrug. Voetgangers kunnen passeren, maar het is gemakkelijker om het Lucasbolwerk te bereiken via de kant van de Stadsschouwburg.

We starten & eindigen gewoon op het Lucasbolwerk!

Code oranje 7 juni 2019

Aan het eind van de middag geldt code oranje in verband met onweersbuien. Vooralsnog hebben wij deze overgenomen en staat ons verkeerslicht ook op oranje. Het is dus spannend of we kunnen gaan rijden vanavond. Hou de website en de Facebook in de gaten, meer info volgt!

We gaan rollen!31 mei 2019

Een heerlijk rondje skaten tijdens het Hemelvaartweekend, vanavond met onze goede doel-skate! Neem wat contant geld mee, want in de pauze collecteren we voor de goede winkel in Utrecht. Tot op het Lukasbolwerk!

Vanavond!24 mei 2019

Vanavond 22C ☀️, geen excuus om er niet bij te zijn!
⌚️20:00 starten we met deze toffe tocht.

Tot straks op het Lucasbolwerk!

Rood! 21 mei 2019

En hij wás rood. Heb jij ook zo'n tof shirt gekregen van onze sponsor Perry Sport?
Helaas konden we met ruim 250 man niet de winkel in 😅
Tot vrijdag!

17 mei: Perry skate16 mei 2019

Perry Sport is er klaar voor, jullie ook!? Aanstaande vrijdag onze allereerste Perry skate. Tijdens deze skate kleuren we rood en houden we pauze bij de Perry Sport.😁Een nieuwe poging!8 mei 2019

Na een valse start van het seizoen afgelopen week, bereiden we ons voor op een nieuwe poging! Aanstaande vrijdag, met Sander Hoogendoorn op de muziekwagen, want hij staat ook deze week weer klaar om er een feestje van te maken!

3 mei helaas afgelast!3 mei 2019

Helaas. De regen houdt aan. We kunnen daarom niet rijden vanavond 😭 #afgelast

Volgende week een nieuwe 1e Skateparade van 2019!

Start seizoen met Sander Hoogendoorn2 mei 2019

Morgen is het zover: de opening van het nieuwe seizoen van de Skateparade! Hierbij zal niemand minder dan Sander Hoogendoorn ons van muziek voorzien vanaf de muziekwagen! Vanaf 20.00 rijden we weer dwars door Utrecht. Zorg dat je erbij bent, en neem zoveel mogelijk skatende vrienden mee!

Elke week: huurskates24 april 2019

Geen skates? Geen excuus!
Ook dit jaar is Mijnten Schaats- & Skeelersport iedere vrijdagavond aanwezig op het Lucasbolwerk met huurskates. Daarnaast zijn ze ook één van onze sponsoren en rollen we dus mede dankzij deze toppers! 😁

Nieuwe hoofdsponsor!17 april 2019

De Utrecht Skateparade heeft een nieuwe hoofdsponsor dit seizoen: Perry Sport! Een te gekke en passende sponsor want bij Perry Sport kun je terecht voor een zowel een nieuw paar skates als nieuwe sportkleding! Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking, duimpjes omhoog voor onze nieuwe hoofdsponsor👍

De laatste voorbereidingen13 april 2019

Seizoen 2019 staat voor de deur! Gisteren kwamen alle vrijwilligers bij elkaar om de puntjes op de i te zetten: EHBO, politie, blockers, fotografen, routeleiding, chauffeurs en het bestuur van Stichting Utrecht Skate Parade.

Wij zijn er klaar voor!

Het lentezonnetje7 april 2019

☀️ Het lentezonnetje laat zich volop zien vandaag! ☀️
Op skates is een heerlijke manier om hiervan te genieten. En dankzij het verzetten van de klok vorig weekend, kun je ook vanavond nog een rondje rollen!

Smiley face

3 mei rollen we weer! 25 februari 2019

De MC telt af. Vanaf 3 mei mag dit niet aan jouw begin van het weekend ontbreken.

Start het weekend sportief en gezellig met de Skateparade!