Nieuws

Maak je klaar voor het nieuwe seizoen!12 april 2024

Wie kan er ook niet wachten om z'n skates weer aan te trekken en heel Utrecht te doorkruisen? 🙌 🌟

Het is bijna zover! Over exact 3 weken gaan we van start met de allereerste Skateparade van het seizoen. We zien je graag op:

📅 Datum: 3 mei 2024
🕗 Tijd: 20.00 uur
📍 Locatie: Verzamelen op het Lucasbolwerk
🔄 en uiteraard alle vrijdag daarna.

Dus, haal je skates uit de schuur, geef ze een check-up en zorg ervoor dat ze weer soepel rollen. Tag daarnaast je vrienden, buren en familieleden zodat zij ook op de hoogte zijn van ons nieuwe seizoen!

Eindfeest28 september 2023

Vrijdag rijden we alweer de laatste (!) skate van het seizoen. Traditie getrouw is dit de white-skate. We zullen de avond afsluiten met een eindfeest bij Oproer Biercafé in Overvecht. Hier gaat de muziek nog even door en wordt een deel van het cafe omgebouwd tot rollerdisco 🛼.

Tip: Zet je fiets/auto voor de start hier in de buurt en kom op je skates naar het Lucasbolwerk!

White Skate 25 september 2023

Het is bijna zover - de "Seasons Final" van de Utrecht Skateparade 2023 staat voor de deur.

Vrijdag rijden we de allerlaatste (!) skate van het seizoen! Het thema voor deze skate is WIT 🤍. Dus trek je tofste witte outfit aan en rij nog 1x met ons mee! Neem daarnaast je lampjes mee, want het wordt vroeg donker.

Leuk nieuws!19 september 2023

Aanstaande vrijdag staan niemand minder dan Anoûl Hendriks en Marijn Oosterveen van SLAM op onze muziekwagen! 🎶🚗

Nog slechts 2️⃣ edities dit seizoen, dus mis het niet.

Laatste kans op een USP-shirt 2023!2 september 2023

We staan op het punt om onze de laatste bestelling shirts te plaatsen, maar niet voordat we jou nog de kans hebben gegeven om je steun met zo'n prachtig shirt te kunnen tonen.

Bij een donatie van minimaal €35, mag jij jezelf vriend van de Skateparade noemen en krijg je een exclusief Utrecht Skate Parade sport-shirt cadeau! Wil je er dit seizoen nog één bemachtigen? Zorg er dan voor dat je jouw donatie uiterlijk woensdag 6 september doet. Na deze datum zullen we dit jaar geen nieuwe shirts meer bestellen, dus kun je alleen nog kiezen uit de kleuren en maten die we op voorraad hebben.

Ook buiten het skate-seizoen kun je dit shirt gebruiken om duidelijk te maken dat jij de Skateparade een warm hart toedraagt ❤️

Vanavond geen skate1 september 2023

Met de regen die op de radar staat, verwachten we niet dat de straten droog zijn voordat we eroverheen rollen. Daarnaast ook nog kans op regen tijdens de tocht. Beide niet veilig, dus we zullen de skate afgelasten voor vanavond ☔.

Hopelijk volgende week meer geluk voor een herkansing van de foute skate!

Foute skate! 30 augustus 2023

Aanstaande vrijdag geen gewone skateparade, dit is de vrijdag waarop we de Foute Skate gaan rijden! 🎉 We zorgen voor een avond vol nostalgische hits…. DJ Paul Elstak, de Vengaboys, Snollebollekes ze komen allemaal voorbij! 🎵

Wat betreft de kleding: Niks moet, alles mag! Laat je creativiteit de vrije loop en kom in je meest foute, kleurrijke, of juist retro outfit. We kunnen niet wachten om te zien wat je hebt uitgekozen! 😄

Rijden we vanavond? 4 augustus 2023

Ja, tenzij we het moeten afgelasten 🌧 Hier lees je of we rijden en hoe de besluitvorming werkt:

Met 400-500 skaters door de stad rijden vergt een goede voorbereiding. Hoe goed de voorbereiding ook is, het weer hebben we helaas niet in de hand. Om veilig te kunnen rijden moet het (wegdek) droog zijn. Zonder tegenbericht rijden we iedere vrijdagavond met de Skateparade

Zodra we besluiten om af te gelasten, hoor je dit via onze social media kanalen. Ook gaat het stoplicht op onze website op rood. De beslissing proberen we zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk 18.30 te nemen.

Voor vanavond? Nog even duimen en de berichtgeving in de gaten houden!

Sprinter Skate11 juli 2023

Heb jij het al gezien? Deze vrijdag staat er iets leuks op het programma: de "Sprinter Skate"! Maar let op, dit heeft niets te maken met de snelheid van de Skateparade. Benieuwd waar het wel over gaat? Lees snel verder! ⤵

Herinner je je Perry Sport nog, onze hoofdsponsor van de afgelopen jaren? Zij hebben de handen ineengeslagen met Sprinter om een breed assortiment sportartikelen aan te bieden. Sprinter, een oorspronkelijk Spaanse sportretailer, heeft in de afgelopen jaren al meerdere winkels in Nederland geopend. Deze zomer zal de Perry Sport op het Vredenburg worden omgetoverd tot een Sprinter-filiaal. Wij besteden hier deze week alvast aandacht aan.

Verwacht dus een Skateparade zoals je gewend bent, met als pauzelocatie de winkel op het Vredenburg.

Kasteel de Haar29 juni 2023

Morgen zal onze langverwachte skatetocht naar Kasteel de Haar plaatsvinden! Zorg ervoor dat je morgen met voldoende energie aan de start staat: naast een van de mooiste tochten is het ook een van de langste tochten van het jaar. Gezamenlijk leggen we zo'n 27 km af.

Dus zoek je skates en beschermers alvast bij elkaar, trommel je vriendengroep op en kom morgen naar het Lucasbolwerk. We beginnen stipt om 20:00 uur, dus wees niet te laat!

Roze Skate31 mei 2023

Dit weekend trekt de Utrecht Pride door de binnenstad; wij kleuren de stad vrijdagavond alvast roze tijdens onze #roze skate!

EHBO'ers gezocht! 23 mei 2023

Rij jij met enige regelmaat met ons mee en heb je ervaring met het verlenen van eerste hulp? Wil jij een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van de veiligheid bij de Utrecht Skateparade? Kom dan ons EHBO-team versterken! 🚑💪

Als EHBO'er rol je op skates mee in de groep en sta je klaar om eerste hulp te bieden bij valpartijen of blessures.

Interesse? Of een keer meerijden met één van onze vaste EHBO'ers om te kijken of het iets voor jou is? Stuur een berichtje naar bestuur@u-skateparade.nl.

Vriend van de Utrecht Skate Parade16 mei 2023

Heb jij de nieuwe "Vriend van de Utrecht Skate Parade" shirtjes al gespot?🧐 Een aantal van onze vrijwilligers had deze afgelopen vrijdag al aan.

Word jij ook vriend van de skateparade?
Bij een donatie van minimaal 35 euro mag jij jezelf vriend van de skateparade noemen. Dankzij deze donaties kunnen we het evenement nog professioneler, groter en aantrekkelijker maken. Als vriend help je ons dus bij het organiseren van dit fantastische evenement.

Als dank voor je bijdrage krijg jij een exclusief Utrecht Skate Parade sport-shirt cadeau. Je hebt de keuze tussen een neon-groen of zwart. Trek dit shirt aan en het is direct duidelijk dat jij de skateparade een warm hart toedraagt ❤️.

Onder Doneren vind je alle informatie. Ook kun je je hier je donatie doen en aangeven welk shirt je wil ontvangen.

Let's Go!5 mei 2023

Het zonnetje is doorgebroken en de straten drogen langzaam maar zeker op 🌤️. Dit betekent dat we vanavond van start kunnen met de eerste ronde van 2023!

Dit seizoen geen skateverhuur 4 mei 2023

Let op, als je van plan bent om deel te nemen aan de Skateparade, zorg er dan voor dat je zelf skates en beschermers meeneemt. Er zal dit jaar helaas geen skate-verhuur beschikbaar zijn.

Sander Hoogendoorn30 april 2023

Ook dit jaar zal niemand minder dan Sander Hoogendoorn de muziek tijdens de eerste skate verzorgen!

Aanstaande vrijdag - 5️⃣ mei - is het zover, ben jij erbij!?

De opening van seizoen 2023 staat voor de deur!24 april 2023

Net als vorig jaar nemen we je mee over het mooiste asfalt van Utrecht iedere vrijdagavond. Deelname is kosteloos!

We rijden op vrijdag 5 mei om stipt 20:00 weg van het Lucasbolwerk en je bent, mede dankzij onze verkeersregelaars op wielen, veilig om 22:00 weer terug na iets meer dan 20 kilometer.

Weet jij een betere manier om je weekend te beginnen?

Nieuwe hoofdsponsor! 15 april 2023

Geweldig nieuws, het sponsorcontract met de nieuwe hoofdsponsor is getekend! Wij zijn een samenwerking aangegaan met Stichting Socialrun, welke zich voor de komende 3 jaar aan ons heeft verbonden.

Socialrun is een stichting die zich inzet voor meer openheid en begrip rondom psychische aandoeningen. Zij organiseren veel evenementen waarbij deelnemers met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp en geld ophalen voor projecten die bijdragen aan inclusie.

Dit betekent dat wij de financiële middelen hebben om ook komend jaar weer een mooi skate-seizoen neer te zetten!

Vrijdag 5 mei zal de eerste tocht zijn, ben jij erbij!?

Kunnen we ook in 2023 van start?5 februari 2023

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn begonnen. Toch is het nog onzeker of we in 2023 daadwerkelijk kunnen starten: afgelopen seizoen was het laatste seizoen met de huidige hoofdsponsor.

De afgelopen jaren konden we voor financiële steun rekenen op onze hoofdsponsor Perry Sport Utrecht. Recent is het bedrijf overgenomen door een andere sportretrailer en daarmee eindigt de samenwerking met de Skateparade.

We zijn dus dringend opzoek naar een nieuwe hoofdsponsor die ons financieel kan steunen. Dit is bijvoorbeeld nodig om onze evenementenvergunning te kunnen betalen. Voor een nieuwe partner bieden we een uitgebreid sponsorprogramma. Iedere week hebben we honderden deelnemers en zichtbaarheid door de hele stad!

Ken jij iemand die ons kan helpen? Of wil je meer informatie? Neem contact op met het bestuur van de USP via bestuur@u-skateparade.nl.