Nieuws

Skate met ons de route van de Vuelta!3 augustus 2022

Op 19, 20 & 21 augustus raast "La Vuelta" door Nederland! Er wordt gestart met een ploegentijdrit dwars door Utrecht. Wij hebben de eer met de #skateparade (een groot deel van) deze route een week eerder al te rijden tijdens onze Vuelta-editie. Extra brede wegen en glad asfalt waar we normaal niet kunnen komen. Dit alles onder begeleiding van swingende muziek met een Spaanse touch 💃🏽.
Dus 12 augustus de Vuelta-editie van de Skateparade, schrijf hem op in je agenda! #VamosHolandia #VamosUtrecht #utrechtskateparade

29/7 Geen skateverhuur aanwezig29 juli 2022

Helaas, geen Mijnten Schaats- & Skeelersport vanavond op het Lucasbolwerk en dus geen skateverhuur. Volgende week staan zij weer voor jullie klaar. Wij staan er wel, om 20 uur vertrekken we voor een mooie tocht!

630!25 juli 2022

Afgelopen vrijdag haalden we - in samenwerking met Luca IJssalon - € 630 op voor de Stichting Voedselbank Utrecht tijdens onze goede doel-skate! Vandaag overhandigde onze voorzitter de cheque. Vrijdag hebben we weer een nieuwe #skateparade, rijd jij (weer) mee!? 😄 😄

Voedselbank Utrecht20 juli 2022

Aanstaande vrijdag onze jaarlijkste "goede doel-skate". Tijdens deze editie extra aandacht voor "Voedselbank Utrecht". Zij helpen Utrechters in financiële nood met voedselpakketten. In de pauze zullen we collecteren. Dit geld zal gebruikt worden om de pakketten aan te vullen met zowel houdbare producten als verse groenten en fruit. Een mooi doel om vrijdag voor te rollen!

Kasteel de Haar7 juli 2022

De weersvoorspellingen voor morgen zien er goed uit! 🌤 Gelukkig, want dan rijden we één van de langste en mooiste routes van het jaar: richting Kasteel de Haar!

Elke vrijdag!6 juli 2022

Nieuwe mensen leren kennen? Skate ook mee met de #skateparade.

We rijden iedere vrijdag, deelname is gratis en aanmelden niet nodig. Zorg dat je om 20:00 klaarstaat 😃

2 skateparades in 1 weekend 30 juni 2022

Dit weekend niet 1, maar 2 keer de Skateparade:

1️⃣ Utrecht Skateparade: zoals je van ons kent: om 20.00 vertrekken we van vanaf het Lucasbolwerk voor een mooie ronde door Utrecht.

2️⃣ Herkansing van de Woerden Skateparade! om 19 uur beginnen we met een kleine ronde speciaal voor de kids. Om 20 uur gaan door met een grotere ronde!

Zien we jou beide avonden!?

Route van 20.00 gaat niet door 25 juni 2022

Een leuke ronde met de kids achter de rug, maar inmiddels helaas een nat wegdek. Daarom zal de tocht van 20.00 uur helaas niet doorgaan. Bij genoeg animo - en droog weer - doen we volgende week een nieuwe poging!

25/05 Skateparade Woerden25 juni 2022

Vanavond een feestje op wielen in Woerden. We beginnen om 18.00 met de Kids skate en gaan om 20.00 door met een reguliere #skateparade. Tot vanavond, naast station Woerden!

24/06 Geen skateparade 24 juni 2022

Helaas 🌧 Terwijl we onze skates aantrekken ontwikkelen de buien zich toch boven Utrecht. In tegenstelling tot eerdere berichten zullen we dus niet gaan rijden vanavond!

Toch nog skaten dit weekend!? Kom dan morgen gezellig naar woerden en rij daar mee met de Skate Parade Woerden!

NK inlineskaten24 juni 2022

Vandaag vindt het NK inlineskaten op de weg plaats, georganiseerd door onze sponsor Mijnten Schaats- & Skeelersport. Daarom is er vanavond geen skate-verhuur aanwezig bij de #skateparade. Volgende week staan zij weer voor jullie klaar!

24-06 geen skateverhuur 24 juni 2022

Vandaag vindt het NK inlineskaten op de weg plaats, georganiseerd door onze sponsor Mijnten Schaats- & Skeelersport. Daarom is er vanavond geen skate-verhuur aanwezig bij de #skateparade. Volgende week staan zij weer voor jullie klaar!

Elke week23 juni 2022

Je weekend sportief en met een goede beat beginnen? Rij mee met de #skateparade! We vertrekken vrijdag weer om 20:00.

3 juni: Perry skate2 juni 2022

Morgen een speciale editie van de Skateparade: de Perry-skate! Net als voorgaande jaren kleuren we rood!

20 mei geen Skateparade20 mei 2022

❌ Helaas, we moeten de Skateparade van vanavond afgelasten. 🌧Hopelijk hebben we volgende week meer geluk en zien we jullie dan!

DE SKATEPARADE BLIJFT ROLLEN!13 mei 2022

Heel blij, en opgelucht, zijn we dat we mogen aankondingen dat we een nieuwe partner hebben gevonden voor de muziekauto: Autohopper Leidsche Rijn!

We zijn iedereen die geholpen heeft bij het zoeken heel dankbaar, jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep begin deze week. Zo hebben we hulp aangeboden gekregen van Agterberg en Van Impelen naast Autohopper Leidsche Rijn.

Remy, op de foto met Robbie Altena van Autohopper Leidsche Rijn: "Autohopper Leidsche Rijn is voor ons net als Stam Renault een gouden partner! Robbie was vanaf het begin enthousiast en meedenkend!"

Vandaag starten rijden we weer om 20:00 weg vanaf het Lucasbolwerk, ben je erbij? De gratis skatetocht is zo'n 24 kilometer en om 22:00 zijn we weer terug.

Over Autohopper:
Op zoek naar een nieuwe, luxe huurauto of bestelbus? Autohopper is de no-nonsense autoverhuurder van Nederland. Autohopper kenmerkt zich door duidelijke prijzen en voorwaarden. Je weet bij hen altijd waar je aan toe bent. Met meer dan 100 vestigingen is Autohopper de autoverhuurder met het grootste aantal vestigingen in Nederland. Er is dus altijd wel een Autohopper bij jou om de hoek. Auto huren? Ga dan hophop, naar Autohopper!

Komt de Skateparade stil te staan?10 mei 2022

Vrijdag zijn we met bijna 500 skaters gestart aan het 2022-seizoen, wat een feest! Maar of we kunnen blijven rijden staat op losse schroeven.

De afgelopen jaren heeft Schadex Maarssen ons als sponsor waanzinnig geholpen met het beschikbaar stellen van de muziekauto. Recent is Schadex Maarssen overgenomen en daarmee eindigt de gewaardeerde samenwerking.

We zijn dus met spoed op zoek naar een soortgelijke autoambulance, pick-up of open bakwagen (geen aanhanger of BE combinatie) zoals op onderstaande foto. Kun je ons helpen? Neem contact op met Remy via remy@u-skateparade.nl.

Voor een nieuwe partner bieden we een uitgebreid sponsorprogramma. Iedere week 500 deelnemers en zichtbaarheid door de hele stad!

Geen paniek, voor vrijdag zijn we in gesprek om een wagen te huren en dat ziet er goed uit :)

Vragen van de pers worden beantwoord door Ondra, voorzitter Utrecht Skate Parade (ondra@u-skateparade.nl).

VRIJWILLIGERS GEZOCHT4 mei 2022

Kun jij lekker skaten en rij je al even mee? Kom ons helpen!
We zoeken extra blockers en EHBO’ers om de #skateparade soepel en veilig te kunnen blijven organiseren.
Je bent welkom in een leuk team van skate liefhebbers. Wij zorgen voor een e-learning als verkeersregelaar en je rijdt de eerste keren met iemand van de vaste crew mee.
Gratis inbegrepen: extra conditie en ✋op het Lucasbolwerk 😄
Stuur een berichtje naar vrijwilliger@u-skateparade.nl

Are you ready?4 mei 2022

Are you ready? Vrijdag is het zover! De #skateparade start weer.
Iedere vrijdag een mooie route en toffe beats. #utrecht #skating

Perry Skate Clinic 8 april 2022

Wil jij dit seizoen meedoen met de Skateparade, maar ben je nog niet zeker over het remmen? Of heb je altijd al willen weten hoe je soepel over een spoorwegovergang komt? Geef je dan op voor de Perry Skate Clinic!

De clinic is bedoeld voor beginners en lichtgevorderde, maar als gevorderde skater is het natuurlijk ook leuk om mee te doen! Er wordt aandacht besteed aan de basis technieken van het skaten. Daarnaast komen er situaties aan bod die je tegen kunt komen bij de Skateparade zoals remmen & spoorwegovergangen. De clinic wordt afgesloten met een rondje door het Wilhelminapark.

Tijdens deze clinic kun je de skeelers en bescherming van Roces uittesten! Geef jouw maat aan in het inschrijfformulier.

********
Datum: woensdag 20 april
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Wilhelminapark, Utrecht
********

Voorbereidingen seizoen 20226 maart 2022

Het zonnetje schijnt volop de afgelopen dagen ☀️☀️☀️ Perfect om je skates weer uit te proberen!

Achter de schermen wordt ondertussen hard gewerkt om een nieuw seizoen van de Utrecht Skateparade voor te bereiden. We hebben goede moed dat we dit jaar álle vrijdagavonden van mei tot en met september mogen rollen 🙌